Årets Ingeniør-cruice  ble gjennomført med stor suksess  fredag 19. august på MS «Kryllingen».

MS Kryllingen ved Krøderheimen Brygge. Foto: Henning Skøien

Med buss fra «Askeladden» reiste de fleste av de 25 deltakerne fra Hønefoss og fram til brygge ved Krøderheimen, som denne gangen var utgangspunkt for båtturen med «MS Kryllingen». Lav vannstand i Krøderen var grunnen til at Olberg kirke ikke var utgangspunkt for båtturen denne gangen.

Skipper Helge ønsker velkommen.

Helge tok oss vel imot og Prosecco ble servert som velkomst drink.  Turen ble krydret med lokal historie og «lende-orientering» underveis.

Kjell Sævre forteller om krigen april 1940 ved Gulsvik

Ved Gulsvik holdt lokalhistoriker og tidligere lærer Kjell Sævre et foredrag om kampene ved Gulsvik aprildagene 1940.   Han avsluttet sitt engasjerende foredrag med en orientering om slippsoner og baser i- og omkring Vassfaret mot slutten av krigen.

God stemning ombord allerede før middag. Foto Henning Skøien

Underveis fikk vi servert utsøkt hjortegryte og jordbær til dessert. Tilgangen på god drikke var rikelig – etterforsyning med båt i Nordre Krødsherad, og så var baren på Kryllingen klar for også nye arrangementer i tiden framover.
Helge hadde forberedt en spennende Quiz og vinnerbordet ble behørig premiert. Dessuten ble det trukket en premie bland deltakerne – Leif Yngve og Elisabeth ble heldige vinnere av vin-/ Ingeniørcruice sommeren 2023.
Strålende sommervær, god mat og drikke og et fantastisk mannskap om bord på Kryllingen gjorde turen til en uforglemmelig opplevelse for alle.
Stor takk til Helge som organiserte og gjennomførte det hele!